En İyi Kore Dizileri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Kore Dizileri
  4. »
  5. My Girlfriend Is a Gumiho İncelemesi

My Girlfriend Is a Gumiho İncelemesi

Merve Merve -
729 0
My Girlfriend is a Gumiho afiş

My Girlfriend Is a Gumiho, 2010 yılında yayınlanan 16 bölümden oluşan Güney Kore dizisidir. Komedi dram türünde çekilmiş olan dizinin, başrollerinde Lee Seung Ki ve Shin Min Ah bulunmaktadır. Netflix’te yayınlanan diziler arasındadır.

Efsaneler, mitolojik kaynaklı hikayeler ve fantastik öğeler genellikle dizi ve sinema alanlarında sıkça kullanılan konuların içinde yer almaktadırlar. Dizimiz de genel olarak bu ögelerden esinlenerek yazılmış bir dizidir.

My Girlfriend Is a Gumiho-1
My Girlfriend Is a Gumiho-1

My Girlfriend Is a Gumiho Oyuncuları

My Girlfriend Is a Gumiho Oyuncuları arasında güzeller güzeli Shin Min Ah ile tatlı Lee Seung Ki‘yi görmekteyiz.

Lee Seung Ki: Oldukça haylaz ve neşeli olan Dae Woong karakterini canlandırmaktadır. Dae Woong zengin bir aile de büyümüş, kafaya oyuncu olmaya takmış bir üniversite öğrencisidir.

Shin Min Ah: Gu Miho karakterini canlandırmaktadır. Aslında o efsanelerde yer alan bir Gumiho’dur yani dokuz kuyruklu bir tilkidir. Ninesi tarafından 500 yıldır bir tabloya hapsedilmiştir. Et yemeye bayılıyor.

No Min Woo: Dizi de hem fantastik bir karakter olup, veteriner rolünü üstlenen Dong Joo karakterini canlandırmaktadır. Gumiho’ya çok yardımcı olur. Başlangıçta iyi mi yoksa kötü mü diye anlamaya çalıştığımız karakter.

Park Soo Jin: Dae Woong’un aşık olduğu Eun Hye In karakterini canlandırmaktadır. Dizinin kötüsü diyebiliriz. Dae Woong’un kendisine olan aşkını bilmesine rağmen yüz vermeyen iş işten geçtikten sonra pişman olan karakterimiz.

My Girlfriend Is a Gumiho Oyuncuları
My Girlfriend Is a Gumiho Oyuncuları

My Girlfriend Is a Gumiho Konusu

My Girlfriend is a Gumiho Konusu, tarihi bir eserden kaçan gumiho’nun insan olma isteği üzerine başlar.
Mi ho, 500 yıldır hapis kaldığı tapınaktan kurtulmayı beklerken Gumiho’nun kurtarıcısı Dae Woong gelir ve şans eseri Gumiho’yu kurtarır. Oldukça haylaz ve neşeli bir karakter olan Dae Woong bir akşam büyükbabası ile tartışır ve ondan kaçarken yolu bir tapınağa düşer.

Orada gizemli bir kadın sesi duyar o sesin nerden geldiğini anlamaz, korkudan kızın kendisine verdiği direktifleri yerine getirir. Kız ona önünde duran tabloda ki tilkiye 9 tane kuyruk çizmesini söyler. Dae Woong neye uğradığını şaşırır karşısında güzeller güzeli Gumiho belirir.

My Girlfriend Is a Gumiho-2
My Girlfriend Is a Gumiho-2

Gumi hoyu gören Dae Woong kaçmaya çalışırken yokuştan düşer ve büyük hasar alır. Kızımız onu kurtaran kişiyi ölüme terk etmez ve ona enerji veren gumiho boncuğunu verir. 
İlk başlarda Dae Woong kızdan kaçsa da sonradan boncuğu taşıdığını ve onsuz öleceğini öğrenir. 

Gumi-ho ile birlikte beraber yaşamak zorunda kalan Dae Woong, GuMi Ho ile birlikte gittiği aksiyon okulunun deposuna taşınırlar. Dae Woong, Eun Hye In’dan hoşlanmaktadır ve Gumi ho’yu ondan uzak tutma çabaları boşa çıkmıştır. Her ne kadar istemese de daha sonrasında hoşlanmaya başlayınca çok iyi arkadaş olurlar.

My Girlfriend Is a Gumiho-3
My Girlfriend Is a Gumiho-3

Gumi-Ho’nun isteği insan olmaktadır. Bunun için Dae Woong’dan yardım ister. Karşılığında boncuğun onda kalacağını söyler. Birbiriyle sürekli zaman geçiren ikilimiz zamanla birbirlerine aşık olurlar.

My Girlfriend Is a Gumiho-4
My Girlfriend Is a Gumiho-4

My Girlfriend Is a Gumiho Yorum

Kesinlikle çok tatlı diziydi. Romantik komedi Kore dizilerini sevenler mutlaka izlemeli diye düşünüyorum. Her şeyin dozunda olması beni özellikle bağladı diziye. Üzmesi gereken yerde üzdü ama iki dakika sonra neden üzüldüğümü unutturacak kadar güldürmeyi başardı.

Benim için Kore dizilerinde başrol çifti yakıştırmak çok önemli şey, dizimizde ki çiftimizi çok yakıştırdım. Bir de üzerine romantizmi de güzel yansıtmaları önemlidir ki onu da harika başardılar. Diziyi izlerken etrafında en az 25 metre çapındaki mekanda et bulunmaması lazım. Gumiho’nun ete düşkünlüğü sizi fena halde acıktırabilir.

Oyuncuların samimiliğinden mi yoksa tüm Asyalıların samimiliğinden mi kaynaklanıyor bilmiyorum, ama çok sevecen bir diziydi. Kore’nin dokuz kuyruklu tilki efsanesini konu alan dizimiz, koca bulamadığı için bir portre içine tilki olarak hapsedilen kızın yüzyıllar sonra tablodan kaçarak insan olma mücadelesine girişmesini çok güzel anlatmış bir diziydi. Siz de hala izlemediyseniz izleyin, izlettirin.

Kore Dizi Önerisi: My Roommate is A Gumiho detaylı bilgi için sitemizde bulunan yazımızı okuyabilirsiniz.

Gumiho
Gumiho

My Girlfriend Is a Gumiho Fragmanı

My Girlfriend Is a Gumiho Fragman

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir