En İyi Kore Dizileri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Kore Dizileri
  4. »
  5. Okul Konulu Kore Dizileri 2023

Okul Konulu Kore Dizileri 2023

Merve Merve -
9829 0
Okul Konulu Kore Dizileri

Okul konulu Kore dizileri son zamanlarda giderek popüler hale geldi. Bunun en büyük sebebi son zamanlarda birçok Kore dizisinin oldukça başarılı olmasıdır. Sizler için en iyi 10 okul konulu Kore dizileri listesi hazırladım.

School 2021 Konusu
School 2021 Konusu
  1. School 2021 (2021)

School 2021 konusu: Dizinin konusu, gelecek hayalleri olan ve üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler etrafında döner. Toplam 16 bölümden oluşan, romantik, gençlik ve okul konulu Kore dizilerinden biridir. Kim Tae Jin tekvandocuyken ciddi bir şekilde ayak bileğinden yaralanır ve tekvandoyu bırakmak zorunda kalır. Bunun üzerine mesleki bir teknik liseye transfer olur. Onun bu lise de tanışacağı bir kızla yaşayacağı aşk ona iyi gelecektir. Jin ji Won annesiyle üniversiteye gitme konusunda anlaşmazlık yaşar çünkü o marangoz olma hayali ile yaşamaktadır. Jeong Young Joo ise liseye yeni tranfer olan bir öğrencidir. Gizemli geçmişlerin ortaya çıkmasıyla dizi sürükleyici bir dizi haline gelir. Okul konulu Kore dizisi severlerin izlemesini tavsiye ederim.

School 2017 Konusu - Okul Konulu Kore Dizileri
School 2017 Konusu – Okul Konulu Kore Dizileri

2. School 2017 ( 2017)

2017 Okul konulu Kore dizilerinden biridir, 16 bölümden oluşur. Dizi romantik, komedi, arkadaşlık, okul, Gizem ve Gençlik türleri arasına girer. School 2017 Konusu her yaşta insana hitap etmektedir. İzleyenlerini eski lise sıralarında, üniversiteye gitmek için yaşadığı tatlı heyecanlı yıllarına götürecektir. İlk aşkları ve lise dostluklarını anlatan samimi ve gerçekçi Kore okul konulu dizileri arasındadır.

Film hakkında detaylı incelemeyi sitemizde bulabilirsiniz: School 2017 Konusu ve Oyuncuları

Playful Kiss Konusu
Playful Kiss Konusu

3. Playful Kiss

2010 Kore dizilerinden olan dizi 16 bölümden oluşur. Itazura na Kiss isimli mangadan uyarlanmıştır. Romantik komedi türündedir. Bu dizi köre körüne sevmenin sınırlarını anlatan sımsıcak, içleri eriten bir hikayeye sahiptir. Kore dizi severlerin çoğunun ilk izlediği diziler arasındadır.

Baek Seung-Jookulun en yüksek notlarını alan başarılı bir lise öğrencisi olan bir lise öğrencisidir. Hem yakışıklı hem zeki bir öğrencidir ayrıca oldukça soğuk birisidir. Oh Ha-Ni ise Beceriksiz ve çokta başarılı olmayan bir lise öğrencisidir. Okulun en popüler öğrencilerinden olan Baek Seung-Jo’ya ilk görüşte aşık olur.

Oh Ha-Ni yıllarca platonik bir aşk yaşadığı Baek Seung-jo’ya sonunda aşkını itiraf eden bir mektup yazmaya karar verir. Ancak Baek Seung-jo, genç kızı sert bir şekilde reddeder, mektupta ki yazım yanlışlarını kırmızı kalemle işaretleyerek Oh Ha-Ni’ye geri verir. Bu sırada meydana gelen bir depremde Oh Ha-ni’ni evini kaybeder ve genç kız babası ile birlikte eski bir aile dostlarının yanına taşınır. Evlerine taşındıkları kişi Baek Seung-jo’nın babasından başkası değildir. Şimdi Oh Ha-ni ve Baek Seung-jo, aynı çatının altında yaşamayı öğrenmeye çalışır.

Playful Kiss hakkında detaylı incelemeye ulaşmak için tıklayınız: Playful Kiss Oyuncuları

Extracurricular Konusu
Extracurricular Konusu

4. Extracurricular (2020)

2020 Okul konulu dizilerinden biri olan Extracurricular, 10 bölümden oluşur. Ji-Soo çalışkan, terbiyeli, akademik başarısı yüksek soğukkanlı bir öğrencidir. Okulda hiç bir sorun çıkarmayan ve sessiz bir kişiliğe sahiptir. Ülkenin en iyi üniversitelerinden birine girip çok para kazanmak ister.  Kyu-Ri ise zengin bir ailenin kızı olduğu için ve ileri de şirketlerinin başına geçeceği için davranışlarına dikkat etmek zorundadır. Ji Soo’nun bir sırrı vardır. Kyu-Ri onun telefonunu çalıp sırrını öğrendikten sonra onun peşine takılır. Zeki bir karakterdir. Ji Soo’dan hoşlanmaya başlar. Akıcı bir konuya sahip olduğu için izlemekten keyif alacaksınız, tavsiye ederim.

Cheese In The Trap Konusu
Cheese In The Trap Konusu – Okul Konulu Kore Dizileri

5. Cheese In the Trap

Romantik, gençlik türünde olan dizi 16 bölümden oluşmaktadır. Oyuncu kadrosu ve konusu ile beğenileri toplamıştır. Yayınlandığı yıl en çok izlenen diziler arasına girdi. Cheese In the Trap Konusu fakir kız, zengin oğlan temasını işlemektedir. Başrollerinde, Park Hae-JinKim Go Eun, Park Ki Woong, Yu In-Young gibi önemli isimler bulunmaktadır.

Dizi, üniversitede okuyan Hong-Seol (Oh Yeon-Seo) ile onun sunbaeyi Yoo-Jung (Park Hae-Jin) arasındaki ilişkinin gelişimini konu almaktadır. Hong Seol tipik bir üniversite öğrencisidir, ailesinin maddi durumu kötü olduğu için sürekli part-time işlerde çalışmaktadır.

 Yoo-Jung ise yakışıklı, başarılı ve nazik bir kişiliğe sahip biridir. Bu kadar iyi yanlarının altında gizemli yönleri olan zor biridir. İkili arasında ki aşkı büyük bir merak ve heyecanla izledim.

Cheese In The Trap’i detaylı şekilde incelemek isterseniz linke tıklayabilirsiniz: Cheese In The Trap konusu

My Id Gangnam Beauty Konusu
My Id Gangnam Beauty Konusu

6. All Of Us Are Dead

All Of Us Are Dead Konusu , büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalan liseli öğrencilerin hikayesini konu alıyor. Okudukları lisede bir zombi virüsü hızlı bir şekilde insanları etkisi altına almaya başlar, öğrencilerin bir kısmını yok eder ve sağ kalan öğrenciler hayatta kalmak için birlikte savaşıp okuldan kaçmalıdırlar.

Zombi salgınının patlak vermesiyle okulda kapana kısılan öğrenciler bir çıkış yolu bulmak zorunda kalmasını konu almaktadır. Olaylar okuldaki bir kimya öğretmeninin yaptığı deneyin ters gitmesi sonucu zombi salgınınına neden olmasıyla başlıyor.

Okulda ki öğrenciler sırayla zombiye dönüşürken bir grup liseli genç, köşeye sıkışmış halde zombiye dönüşmeden okuldan çıkabilecek mi? Sorusunun cevabını dizinin sonuna kadar merakla izleyeceksiniz.

All Of Us Are Dead ile ilgili daha fazla bilgi için linki ziyaret edin: All Of Us Are Dead Konusu

Nevertheless konusu
Nevertheless Konusu – Okul Konulu Kore Dizileri

7.Nevertheless

Nevertheless okul konulu Kore dizilerindendir ve 10 bölümden oluşmaktadır.

Song Kang, sanat okuluna giden hem çapkın hem de yakışıklı birisidir. Yoo Na-Bi ise onunla aynı sınıfta olan ve aşka inanmayan bir kadındır bu ikili sadece seks partneri oldukları bir ilişkiye başlar. İkisi de kendilerini çizdikleri keskin çizgiler dışına çıkmak isterken bulur. Yoo Na-Bi ilk aşkı yüzünden yaşadığı acı deneyimden sonra ilk kez birine kapılmaya başlar.

Nevertheless dizisi konusunun detaylarına sitemizden ulaşabilirsiniz: Nevertheless konusu

My Id Gangnam Beauty Konusu
My Id Gangnam Beauty Konusu

8. My Id Gangnam Beauty Konusu

My Id Gangnam Beauty , Güney Kore’deki güzellik algısının çok yoğun olduğu okul konulu Kore dizilerinden biridir. Gençlik dizilerini seven biri olarak bu diziyi çok sevdim. Romantik, Komedi, Dram, Gençlik türünde olan dizi 16 bölümden oluşmaktadır.  ”Nae IDneun Gangnammiin” adlı webtoondan uyarlanmıştır.

My Id Gangnam Beauty konusu genel olarak güzellik algısının insanlar üzerinde olumsuz etkilerini anlatmaktadır. Netfilxte yayınlanmaktadır. Lise yıllarında görünüşü nedeniyle zorbalığa uğrayan Mi-rae, daha iyi bir yaşam umuduyla bir çok estetik ameliyat olur. Çok güzelleşmiş olsa da yine üniversitede de zorluklar yaşar. Üniversite de çok popüler iki kızdan biri olmuştur.  Okulun en popüler birinci sınıf öğrencisi Hyun Soo Ah, Mirae’nin hayatını sinsice baltalamaya çalışır. Oldukça masum görünmesine rağmen, gizliden gizliye Mi Rae’den nefret etmektedir.

Do Kyung Suk okulun en yakışıklı ve en popüler erkeğidir. Mi-rae ile arasında sıcak bir bağ oluşur. Okulun diğer güzel kızı Hyun Soo ikilinin arasını defalarca kez bozmaya çalışacaktır.

Daha detaylı bilgi edinmek için bağlantıyı ziyaret edin: My Id Gangam Beauty Konusu

Boys Over Flowers konusu
Boys Over Flowers Konusu – Okul Konulu Kore Dizileri

9. Boys Over Flowers

Boys Over Flowers konusu ve oyuncuları Güney Kore dizilerinin en unutulmaz ve sevilenleri arasındadır. Romantik, komedi, gençlik türünde olan bu dizi 2009 yılında yayınlanan dizi, 25 bölümden oluşmaktadır. Dizinin tüm bölümleri şu anda Türkçe altyazı desteği ile Netfilx Türkiye’de yer almaktadır. Sadece Kore sınırları içinde değil tüm dünya üzerinde beğeni ile izlenen bu yapım en iyi Kore dizileri arasında yerini aldı.

Kuru temizlemecilik yapan, maddi zorluklar yaşayan bir ailenin neşeli, gururlu ve dürüst kızı olan Geum Jan-di, çok küçük ve elit bir azınlığın eğitim görme şansı yakaladığı Shinhwa lisesine yaptığı bir teslimat sırasında intihar etmek üzere olan bir öğrencinin hayatını kurtarır ve bu sayede bu okulda okumaya hak kazanır.

Bu lise de herkes çok zengindir. Lise de çok popüler olan şımarık aşırı zengin ve yakışıklı tiplerden oluşan F 4 grubu vardır. Bu grup her türlü kötülüğü yapan ve ceza almayan dört gençten kuruludur. Fakat bir okula gelen Jan Di, Boys Over Flowers dizisi içinde ki bütün dengeleri bozacaktır.

Bu dört kişiden biri olan Lee Min Ho, dizide kötü kalpli ve acıması bir öğrenci olan Go Jun Pyo karakterini canlandırmaktadır. Jan Di’ye aşık olmasıyla her şey değişir. Fakir kız zengin erkek temasının en yoğun olduğu dizidir.

Boys Over Flowers dizisini detaylı şekilde değerlendirmek isteyenler yazının devamını okuyabilir: Boys Over Flowers Konusu:Yaban Çiçeği

Love Alarm Konusu
Love Alarm Konusu – Okul Konulu Kore Dizileri

10. Love Alarm 

En iyi Kore dizileri listelerinde yeri bulunan bir Kore okul konulu gençlik dizisidir. 22 ağustos 2019 da Netflix‘ te yayınlanmaya başlamıştır. Love Alarm konusu ise şöyle; cep telefonu uygulaması Joalarm (Love Alarm) gizemli bir yazılımcı tarafından oluşturulur.

Love alarm uygulaması yakınlarındaki birileri kendisi için romantik duygu beslediğinde kullanıcıyı uyaran bir uygulamadır, bu uygulama ile aşkı bulmaya çalışan bir grup gencin yaşadıklarını izlediğimiz bu dizi, kadrosuyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.

Love Alarm oyuncuları ve konusu hakkında detaylı bilgi için linki ziyaret edin: Love Alarm Konusu: Gerçek üstü aşk

Okul Konulu Kore Dizileri

Listemizde yer almayan ve önerebileceğiniz okul konulu Kore dizilerini sizlerden bekliyoruz. Senin favori dizin hangisi? En beğendiğiniz oyuncu performansı kime ait? Gelin yorumlarda birlikte buluşalım. Okul konulu Kore dizilerinde benim favorim Love Alarm. İkinci sezonuyla beni adeta büyülemişti.

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir